Eplekake med Kokosblomstsukker

 

Eplekake smaker ekstra godt på høsten. Selv om en får tak i epler hele året og eplekake er en fin måte å få brukt opp litt slitene epler på, så er eplekake en høstkake. Det er rett og slett blitt litt tradisjon.
 
Jeg har ikke min egen eplekake som jeg pleier å bake. Jeg pleier rett og slett å Google litt og sette sammen det som jeg syns passer, og ikke mins det jeg har tilgjengelig i skapet. Eller bare har lyst å bruke. Denne kaken har jeg bakt med kokosblomstsukker og det er derfor den er så gyllen og fin på fargen. Det minner om brunt sukker, er uraffinert og jeg tenker det er litt sunnere for oss. Men kaken blir god med vanlig sukker også. Men det er i forhold til hva som er vanlig (200g) veldig mye mindre sukker i denne kaken. Jeg syns rett og slett ikke det er så godt når kaker blir for søte. Her er jo veldig mange andre smaker som jeg heller vil skal være framtredende. Som kanel, epler og mandler.
 
 
Ingrediensene er:
Fyll:
4 stk. epler, syrlige
3 ss sukker (Kokosblomstsukker)
2ss malt kanel
 
Røre:
200g romtemperert smør
3 ss sukker - Kokosblomstsukker
4 romtempererte egg
170g siktet spelt (eller vanlig hvetemel)
1 ts bakepulver
 
Topping:
Mandler

Noe av det jeg har brukt, finnes hos 123levert under økologiske varer HER
 
Pisk smør og sukker i kjøkkenmaskinen til en luftig, fast masse. Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Ha i mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i deigen. Ha røren i en rundt kakeform på 24 cm.
Ha eplebåter, sukker og kanel i en bolle og bland det sammen. Stikk så eplebåtene med kanel og sukker på, godt ned i røren i kakeformen. Det som er igjen av kanel og sukker i bollen, strør du over kaken som topping. Hakk mandler og strø disse også over kaken.
 
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.
 
Lykke til:)