Oppskrift på Pepperkaker

 
Pepperkaker er gøy. Det må vi ha til jul. Både for å spise og for å pynte med. Jeg har en pepperkakedeig jeg har brukt i mange år, som gir et veldig godt resultat og som er veldig lett å jobbe med. Den flyter ikke ut eller klisser. Dette er en forholdsvis stor porsjon men det er jo greit for disse kaken går unna.
 
Du trenger:
1 kg sirup (mørk)
600 g sukker
4 ts ingefær
2ts kardemomme
12 ts kanel
2 ts nellik
4 ts natron
2 kg hvetemel
4 ts bakepulver
4 egg
600 g meierismør
 
Ha sirup, sukker og alt krydderet i en kjele og varm det opp til det smelter. Bland inn natron og rør kraftig til det skummer litt. Ta av platen og hell over i en bolle. Jeg har det i miksmasteren min og lar den ta seg av resten av jobben. Tilsett meierismør og rør til alt smøret har smeltet. Vent til det er blitt fingervarmt og tilsett 4 egg. (det må ikke være så varmt at eggene blir kokt). Rør så inn 2 kg hvetemel, litt av gangen, blandet med 4 ts bakepulver.
Så skal deigen stå kjølig. Gjerne over natten. Den blir da ganske hard og det skal den være. Skjær ut stykker med en kniv og finn fram kjevle.
Stekes på ca 200 g i 7-10 min. Følg med og ta de ut når du ser det er passe mørke.
 
Lukke til!